In “The Kingdom” worden veel regels strikt opgelegd. Regels worden veelal goed nageleefd. In het verkeer echter is het zoals ik al eerder schreef: “Wie het eerst komt wie het eerst maalt”.

Wie het eerst bij een kruispunt komt “neemt” voorrang. Sta je als eerste bij een stoplicht dan wordt je door collega automobilisten snel gemaand om door te rijden. Ondanks dat het stoplicht nog op rood staat. De verkeerspolitie in Riyadh heeft daar iets op gevonden. Elke chaufeur die door het rode licht rijdt en wordt gespot, wordt aangehouden. Hij dient zijn auto achter te laten en wordt 24 uur op het politiebureau vastgehouden.

Een collega van Strukton reed, volgens eigen zeggen, door oranje en is inmiddels een ervaring rijker en SAR 3000 (€ 760) armer. Op het lokale politiebureau waar hij met 25 man in een soort groepscel verbleef, heeft hij in ieder geval nieuwe mensen ontmoet en een gratis lokaal ontbijt kunnen nuttigen. Na 17 uur achter de tralies mocht hij gaan.

Het kan overigens nog een tandje absurder. Het consortium onderdeel dat het Civiele bouwwerk uitvoert heeft veel medewerkers op lokaal contract in dienst. Voornamelijk immigranten uit de Filipijnen, India en Pakistan. Het consortium hanteert strikte regels en past dit streng toe. Ook op het gebied van aanwezigheid. Dit wordt door middel van vingerafdrukken in een klok systeem bijgehouden. Drie medewerkers werden aangehouden tijdens hun werk toen zij met een bedrijfsvoertuig een onverharde weg overstaken om naar de ingang van een werkterrein te rijden. De politie vond dit ook een zware overtreding en ook deze drie mensen mochten een nachtje brommen en kregen een boete. Twee maandsalarissen voor de arme drommels die ze amper kunnen betalen.

De werkgever had echter ook nog een verassing in petto. Aangezien er geen vingerafdruk bekend was in het systeem werd er ook nog een verlofdag afgeschreven. Medewerkers tevredenheid is hier geen doelstelling kun je hieruit concluderen. Regels die door consortiumpartners zijn vastgesteld. Wonderlijk HR beleid!

Afgelopen week had ik overleg met een arbeidsrechtadvocaat die het volgende vertelde. Om illegale werkers op te sporen worden medewerkers van bedrijven en winkels regelmatig bezocht en gecontroleerd om vast te stellen of medewerkers een geldig werkvisum hebben. Werkvisa worden pas afgegeven als er een bedrijfssponsor is. De inspectie past de regels strikt toe en is niet gediend van uitzonderingen, blijkt uit het volgende.

Het lokale warenhuis heeft verschillende merkwinkels in het warenhuis die hun eigen merkproducten verkopen. Merkwinkels met bijvoorbeeld eigen kleding die onder eigen naam en B.V. spullen verkopen. Medewerkers van de merkwinkels hebben een werkvisum op naam van deze kleinere winkels. De inspecteurs komen langs en stellen vast dat de naam van de merkwinkel dat op het werkvisum voorkomt niet de naam is van het warenhuis. Lang-verhaal-kort. De medewerkers zijn vastgezet, daarna het land uitgezet en staan inmiddels op een persona non grata lijst. De advocaat heeft alles geprobeerd maar het mocht niet baten. Het gezag heeft gesproken. Hij gaf het advies mee goed op te letten en de regels goed toe te passen. Recht is recht, krom is krom. Enige nuance is blijkbaar niet toe te passen.

In de woestijn ten Westen van Riyadh zijn gelukkig geen stoplichten. Een van de buitensporten die je kunt uitoefenen is quad rijden in de woestijn. Het uitzicht is bijzonder met rood zand. In de rustige gedeelten ruist de wind en ben je een met de natuur. Alsof je op zee bent. Wel even je motor uitzetten….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *